Mrt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem 1.Sınav tarihlerine aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ara

"Van Okuyor Projesi" kapsamında okulumuz idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve diğer çalışanları hergün bir ders saati boyunca kitap okuyorlar. Bu hafta okuma saatimiz 6. ders saati. Herkese iyi okumalar.

Ara

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yazısı aşağıda sunulmuştur. İlgili yazı doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederiz.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığımızca, velilerimizi pratik bilgiler ile desteklemek amacı ile hazırlanan Aralık 2019 Bülteni ''BİZDEN'' adlı ilk aylık bülten aşağıda sunulmuştur;

Ara

TÜBİTAK tarafından düzenlenen "Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" başvuruları 26 Aralık 2019 - 17 Ocak 2020 (Saat: 17.30) tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Açıklamalar aşağıdaki dosyadadır;

Ara

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı başvuruları 26 Kasım - 30 Aralık 2019 (Saat: 17.30) tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Açıklamalar aşağıdaki dosyalardadır;

Ara

Öğrenci seçmeleri, Ortaokul 7. ve 8. sınıflar ile Lise 9. Sınıf öğrencilerine yönelik yapılmaktadır. Türkiye Atletizm Federasyonu'nun yazısı aşağıdadır;

Ara

"Van Okuyor Projesi" kapsamında okulumuz idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve diğer çalışanları hergün bir ders saati boyunca kitap okuyorlar. Bu hafta okuma saatimiz 5. ders saati. Herkese iyi okumalar.

Ara

Erciş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından "Rehberlik Hizmetleri Bülteni" hazırlanarak aşağıda sunulmuştur. Bültenin tüm öğretmenler tarafından incelenmesi rica olunur.

Ara

10.12.2019 tarihinde saat 10.00-13.30 da Van Merkez Kale Kültür Parkta yapılacak olan kros yarışmasında, 9/G sınıfımızdan Yakup KARAMAN ve Ortaokul kısmımızdan 8/B sınıfımızdan Zehra AŞİKAR yarışacaklardır. Kendilerine Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz Hasan ÇELİK ve Samet ARSLAN eşlik edeceklerdir. Öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar dileriz.

Ara

Okul Sporları kapsamında ilçemiz Liseleri arasında 09.12.2019 ile 19.12.2019 tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü (Aşağı Toki) Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek olan Gençler Kız-Erkek Futsal turnuvası fikstürü ve grupları aşağıdadır, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ara

Okulumuzda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 09 Ocak 2020 Perşembe günü, 1. Dönem 2. Deneme sınavı yapılacaktır. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliği ile 2001 yılında hazırlanan ve 2017 yılına kadar uygulanan "Psikososyal Destek Programları" nın yenilenmesi ve yaygınlaştırılması amacı ile 2017- 2019 yılları arasında "Psikososyal Destek Programlarının Yenilenmesi Projesi" yürütülmüş, programa ait kitaplar yayımlanmış ve programın uygulanmasına ilişkin eğitimler tamamlanmıştır.

Psikososyal Destek Programı kapsamında yürütülen hizmetlerin daha etkili/verimli sunulması ve uygulamalarda birliğin sağlanması için hazırlanan Psikososyal Destek Programı Uygulama Kılavuzu ve Psikososyal Destek Programı Uygulamalarına İlişkin Açıklamalar kitapçığı https://orgm.meb.gov.tr internet adresi rehberlik hizmetleri sekmesinde yayımlanmıştır. Bu doğrultuda;

•2019-2020 eğitim-öğretim yılında yenilenen psikososyal destek programının yıllık rehberlik programında yer alması,

•Uygulayıcı eğitimlerini tamamlamayan illerin eğitimleri tamamlamaları,

•Program ile ulaşılan öğrenci, öğretmen ve aile sayılarının e-Rehberlik modülüne düzenli girilmesi,

•Bakanlığımız internet sitesinde yayımlanan kitap, kılavuz ve açıklamaların okul ve RAM'larda görev yapan tüm rehberlik öğretmenlerine duyurulması,

•Psikososyal Destek Programı'nın uygulanmasına ilişkin iş ve işlemlerin ilgili kılavuz ve açıklamalar doğrultusunda aksatılmadan yürütülmesini rica ederiz.

Ara

Erciş Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğünün 20/11/2019 tarih ve E.2867 sayılı yazısı aşağıdadır;

Ara

İlçe Yazı İşleri Müdürlüğünün 15/11/2019 tarih ve E.2786 sayılı yazıları gereği; Etik Kültürünü yerleştirmek, Personellerin Etik Kurallar doğrultusunda karşılaştıkları sorunlar ile ilgili tavsiye ve yönlendirmelerde bulunmak, Etik uygulamalarını değerlendirmek amacıyla kurulan ve faaliyetlerine devam eden Erciş Etik Komisyonunun 23/10/2019 tarih ve 5 numaralı kararı aşağıdadır;