Şbt

Erciş Kaymakamlığı ve Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla, eğitimci yazar Halit Ertuğrul tarafından lise öğrencilerine "Başarıda Moral ve Motivasyon" konulu seminer verildi.

Seminerde arkadaş seçmenin önemine değinen eğitimci yazar Ertuğrul, arkadaşın önemi, başarı için hedefin büyüklüğü, başarısızlığın temelinde mazeret üretimi, başarı için büyük hedefler konulması gerektiğini ve bu hedeflere ulaşmak için gayret gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Öğrencilere nasıl ders dinlemeleri gerektiği hakkında bilgiler veren Ertuğrul, şunları kaydetti:

"Öğrenci önce sınıfa girerken, sınıfta öğretmenden başka kimseyi dinlemeyeceğine dair kendi kendine söz vermeli. Çünkü insan herkese yalan söyler ama kendine yalan söyleyemez. Bundan dolayı kendi kendine söz vermelidir. İkincisi ise anlatılanları not almalıdır. Son olarak ise derslerini tekrar etmelidir. Bir öğrenci eğer bu üç temel esasları yerine getirirse başarı kendiliğinden gelir. Çok önemli yerlere gelen insanlar sizden zeki değillerdir. Siz de bu üç temel esas üzerinde planlarınızı yaparsanız başarı kendiliğinden gelir."

Konferans sonrası Ertuğrul, okurlarına kitaplarını imzaladı.

Şbt

Öğrencilerimizin yaptığı pano çalışmaları.

Şbt

Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Nuri MEHMETBEYOĞLU ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Erol ŞİMŞEK, Atatürk Anadolu Lisesini ziyaret ederek burada düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Kaymakamımız, okul idaresi ve öğretmenlerle sohbet etti, talepleri dinledi. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden kaymakamımız daha sonra okuldan ayrıldı.

Şbt

Kardeş okulumuz Gümüşoluk İlkokulu yararına düzenlediğimiz kermesimize katkı sağlayan bütün öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Şbt

Öğretmenlerimizin katılımıyla 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 1. dönem sonu öğretmenler kurul toplantısı yapıldı.

Şbt

Okulumuz ilk yılında Genç Kızlar Futsal da yarı final oynama başarısı gösterdi. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

Şbt

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 1. Dönem veli toplantılarının ilki 02/12/2018 tarihinde okulumuzda gerçekleştirildi.

Toplantıda sınıf öğretmenleri tarafından velilere, öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine dair bilgiler verildi.

Öğretmenler, velilerle bire bir görüşerek derslerin işlenişi, öğrenci davranışları, veli-öğrenci ilişkisi konularında geniş değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının bitiminde bir değerlendirme yapan Okul Müdürü Melih Yazıcı, toplantıya yoğun bir veli katılımının olduğunu belirterek öğretmen-veli buluşmalarını okul olarak çok önemsediklerini dile getirdi.

Şbt

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen”  unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlik mesleğini coşkuyla ve yılmadan yerine getiren tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun!

Şbt

10 Kasım, bizlerin hüznü ve gururu bir arada yaşadığı gün. Her 10 Kasım’da olduğu gibi bu 10 Kasım’da da Atatürk’e olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, büyük önderimizi özlemle anıyoruz.
Ölüm, pek çok ismi sadece mezar taşına kazır; oysa bazı insanların sadece bedenleri toprak olur, adları ve düşünceleri yaşamaya devam eder, Mustafa Kemal gibi.
Yaşarken Mustafa Kemal de sıradan bir insandı, en büyük hayali dünya turuna çıkmaktı. Ömrü yetseydi bir dünya turuna çıkıp Türk dili ve tarihi üzerindeki çalışmalarını genişletmek istiyordu. Cumhurbaşkanlığından sıkılıyordu. Hayatının çoğunu geçirdiği savaş cephelerinden sonra Cumhurbaşkanı olarak geçirdiği yıllar, ona bir tecrit yaşantısı gibi geliyor, çok sevdiği halkından ve sade vatandaş yaşamından uzaklaştığını düşünüyordu.
Başucu kitabı “Çalıkuşu” idi. Binlerce kitabı vardı. Ama Reşat Nuri Güntekin’in ünlü Çalıkuşu romanını hayatı boyunca, hatta cephede bile başucundan ayırmaz, her gün rastgele bir yerinden açar, birkaç sayfa okurdu.
Bu çok yönlü ve üstün kişilikli liderin aramızdan ayrılışının üzerinden tam 80 yıl geçti. Her fani gibi o da payına düşeni yaşadı, ama o, kısacık hayatında bir ulusun kaderini değiştirdi ve dünya tarihinde benzeri görülmemiş izler bırakarak bu dünyadan göçtü.
Ünlü bir devlet adamının dediği gibi “Atatürk gibi insanlar, bir nesil için doğmadıkları gibi, belli bir devre için de doğmazlar; onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin tarihlerinde hüküm sürecek insanlardır.”
Bizler, böyle büyük bir lidere sahibiz, ancak Atatürk’ü ulaşılmaz kabul edip onun yaptıklarına bakmakla yetinmek, Atatürk‘ü anmak veya onu sevmek değildir. Onun yaptıklarının üstüne eklediklerimizle, Türkiye Cumhuriyeti’ni ekonomik anlamda bağımsız, kültürel bakımdan gelişmiş hale getirmekle anlamış oluruz onu.
Sözün özü, Atatürk’ü anmak kolay, anlamak zordur. Anlamaya çalışalım.

Bir ülkenin onur ve haysiyetini koruyarak, çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirilebileceğini bütün dünyaya gösteren ve bunu tarihe altın harflerle yazdıran büyük Atatürk! Sen milletinin gönlünde ebedî yaşayacaksın.

Şbt

Emek harcayan bütün öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar dileriz.